Recept na nejlepší zapečené krevety

KrevetyMořské plody
Kreveta

Tento snadný recept na krevety pečené v troubě má tu nejlepší chuť a je naprosto jednoduchý.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g velkých krevet, zbavených hlavy (s ocasem nebo bez něj)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • ½ lžičky soli
  • klíny citronu
  • nasekaná petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Pokud jsou krevety zmrazené, rozmrazte je.
  3. Česnek rozdrťte, krevety osušte.
  4. Ve středně velké míse promíchejte krevety s olivovým olejem, česnekem, oreganem, cibulovým práškem a kuchyňskou solí.
  5. Vyložte plech pečicím papírem.
  6. Krevety položte na plech v rovnoměrné vrstvě.
  7. Plech vložte do trouby a pečte, dokud nejsou krevety šťavnaté a neprůhledné, asi 4 až 6 minut v závislosti na velikosti krevet.
  8. Krevety pokapejte čerstvou citronovou šťávou z citronu, posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang