Krevety Fettuccine Alfredo – recept

Hlavní jídlaKrevetyOmáčkyTěstoviny
krevety-fettuccine-alfredo-3542071

Tento recept na krevety fettuccine Alfredo je velmi jednoduchý a chutná božsky.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • 420 g těstovin fettuccini
  • 1 lžíce másla
  • 420 g vařených krevet – oloupaných a zbavených jadérek
  • 4 stroužky česneku, mletého
  • 1 šálek smetany
  • 6 lžic strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte k varu.
  2. Vařte fettuccine, dokud nejsou měkké, ale pevné na skus, asi 8 minut.
  3. Slijte vodu.
  4. Máslo rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
  5. Krevety a česnek na másle 1 minutu vařte a míchejte.
  6. Přilijte smetanu a promíchejte.
  7. Za stálého míchání přidejte po jedné lžíci parmazán.
  8. Vmíchejte petrželku a osolte.
  9. Za častého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  10. Vmíchejte fettuccine do omáčky a rovnoměrně obalte.
  11. Podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang