Recept na jednoduchý krevetový dip

KrevetyOmáčky a dipy
Jednoduchý krevetový dip

Klasický krevetový dip na večírky. Smíchejte malé růžové krevety, citronovou kůru a šťávu, šalvěj, petrželku, pálivou omáčku, smetanový sýr a trochu majonézy v tomto snadném studeném krevetovém dipu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Celkem: 10 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 230 g smetanového sýra, pokojová teplota
  • 1/4 šálku majonézy
  • 2 až 4 lžíce citronové šťávy (2 lžíce, pokud se jedná o obyčejný citron), více podle chuti
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
  • 340 g vařených, vyloupaných, malých růžových krevet (salátové krevety)
  • 1/4 šálku nakrájené šalotky, včetně zelených částí
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky
  • 1/4 lžičky pálivé omáčky Tabasco nebo Crystal
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Ve středně velké míse vyšlehejte smetanový sýr a majonézu dohladka.
  2. Přidejte citronovou šťávu a citronovou kůru. Šlehejte do hladka (možná budete muset použít metličku.)
  3. Pokud máte kuchyňský robot, rozmixujte krevety a směs smetanového sýra třemi jednosekundovými mixy.
  4. Pokud ne, nebo pokud se vám prostě nechce pracovat s kuchyňským robotem, nakrájejte krevety nadrobno až středně a vmíchejte je do smetanového sýra.
  5. Vraťte do mísy a vmíchejte šalvěj a petrželku.
  6. Podle chuti přidejte pálivou omáčku a černý pepř. Podle chuti přidejte více citronové šťávy.
  7. Uchovávejte v chladu. Podávejte s krekry nebo crudité.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang