Recept na koktejl Bellini

KoktejlyLedové nápojeNápoje
koktejl-bellini-recept

Sezóna broskví je tu. Přemýšlíte, co s nimi? Připravte si lahodný a osvěžující koktejl bellini z broskvového pyré a šumivého Prosecca.

Ingredience

  • 4 středně velké zralé broskve, případně několik plátků broskví na ozdobu
  • 1 láhev vychlazeného Prosecca

Postup

  1. Nejprve připravte broskvové pyré: Oloupejte broskve, rozkrojte je napůl a vyjměte pecky. Rozpůlené broskve vložte do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebude pyré zcela hladké. Broskvové pyré je nejlepší podávat vychlazené, proto ho dejte alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
  2. Až budete připraveni k podávání, nalijte ¼ šálku vychlazeného broskvového pyré do sklenice na šampaňské. Přilijte vychlazené Prosecco a dávejte pozor, abyste sklenici nepřeplnili. Jemně promíchejte lžičkou, aby se vše spojilo.
  3. Nápoj dolijte dalším šplíchnutím Prosecca a podle potřeby ozdobte plátkem broskve. Podávejte ihned.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang