Recept na nejlepší jahodové muffiny

DezertyDezerty, zákusky a poháryMuffinySladká jídla
Muffin

Tyto jahodové muffiny lze připravit z čerstvých nebo mražených jahod. Pokud používáte mražené jahody, mírně je rozmrazte a poté je nakrájejte nožem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Přídavný čas: 10 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • ½ šálku mléka
  • ¼ šálku řepkového oleje
  • 1 velké vejce
  • 1 a ¾ šálku hladké mouky
  • ½ šálku bílého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek nasekaných jahod

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. 8 košíčků na muffiny standardní velikosti vyložte papírovými košíčky.
  3. V malé misce lehce našlehejte mléko, olej a vejce.
  4. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  5. Vhoďte nakrájené jahody a promíchejte, aby se obalily v mouce.
  6. Přilijte mléčnou směs, dokud se nespojí.
  7. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny.
  8. Pečte v předehřáté troubě, dokud se horní část neodrazí od doteku a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 25 minut.
  9. Po vyjmutí z trouby nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté vyjměte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang