Dýňové cupcakes

Nadýchané dýňové těsto s výrazným kořením a jednoduchou krémovou polevou. Tyto cupcakes jsou skvělé jako podzimní dezert.

Ingredience

Na těsto

  • 3/4 hrnku změklého másla
  • 2-2 a 1/2 šálku cukru
  • 3 velká vejce, pokojová teplota
  • 1 plechovka dýně v pevném obalu
  • 2-2 a 1/3 šálku hladké mouky
  • 1 lžíce dýňového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 šálek podmáslí

Na polevu

  • 1 balení smetanového sýra, změklého
  • 1/2 šálku změklého másla
  • 4 šálky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky mleté skořice

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte vejce jedno po druhém a po každém přidání je dobře vyšlehejte. Přidejte dýni.
  3. Smíchejte mouku, koláčové koření, prášek do pečiva, skořici, sůl, jedlou sodu a zázvor, přidávejte do krémové směsi střídavě s podmáslím a po každém přidání dobře vyšlehejte.
  4. Naplňte 24 košíčků na muffiny do tří čtvrtin.
  5. Pečte 20-25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  6. Před vyjmutím z formiček na drátěné mřížky nechte 10 minut vychladnout.
  7. Na polevu vyšlehejte ve velké míse smetanový sýr a máslo do pěny.
  8. Přidejte moučkový cukr, vanilku a skořici; šlehejte do hladka. Dortíčky potřete polevou. Zbytky uložte do chladničky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang