Recept na nejlepší pizzu Ricotta

PizzaSlané recepty
Pizza Ricotta

Tato neuvěřitelná domácí ricottová pizza je krémová a sýrová, se třemi sýry, artyčoky a čerstvou bazalkou.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 kolo nejlepšího těsta na pizzu (nebo těsto na tenkou krustu)
  • ½ šálku plnotučného mléčného sýra ricotta
  • ⅛ lžička košer soli, podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 malého stroužku česneku (¼ lžičky mletého)
  • ½ šálku strouhaného sýra mozzarella
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • 1 hrst artyčokových srdíček z plechovky
  • 1 hrst čerstvých lístků bazalky
  • 1 lžička medu nebo horkého medu

Postup

  1. Připravte těsto na pizzu: příprava trvá asi 15 minut a kynutí 45 minut.
  2. Vložte kámen na pizzu do trouby a předehřejte ji na 260 °C nebo si předehřejte pec na pizzu.
  3. Připravte si zálivky: česnek nasekejte nadrobno.
  4. V malé misce smíchejte ricottu s košer solí, čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem.
  5. Z artyčokových srdíček stáhněte listy a nakrájejte je.
  6. Těsto roztáhněte do kruhu. Poté ho opatrně položte na desku na pizzu.
  7. Na těsto rozetřete ochucenou ricottu.
  8. Navrch dejte sýr mozzarella, parmezán, artyčoková srdíčka a posypte je košer solí.
  9. Pomocí slupky na pizzu opatrně přeneste pizzu na předehřátý pizza kámen.
  10. Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
  11. Navrch dejte natrhané lístky bazalky a pokapejte medem.
  12. Nakrájejte na plátky a ihned podávejte.

Kategorie:

Pizza | Slané recepty
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang