Recept na plněnou pizzu po chicagsku

PizzaSlané recepty
Plněná pizza po chicagsku

Tato chutná plněná pizza v chicagském stylu je plněná sýrem, klobásou, feferonkami, cibulí a zeleným pepřem.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina 50 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 2 lžičky bílého cukru
  • 1 šálek teplé vody (45 °C)
  • 1 lžička aktivního sušeného droždí
  • 3 šálky nebělené hladké mouky, rozdělené na části
  • ½ šálku teplé vody (45 °C)
  • ½ šálku žluté kukuřičné mouky
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 110 g pikantní italské klobásy – opečené, osušené a rozdrcené
  • 250 g strouhaného sýra mozzarella
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • ⅓ šálku feferonek nakrájených na kostičky
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • ⅛ šálek nakrájené zelené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • ½ šálku rajčatové omáčky

Postup

  1. Příprava těsta: v malé misce rozpusťte cukr v 1 šálku teplé vody.
  2. V samostatné malé misce smíchejte droždí, 1/2 šálku mouky a 1/2 šálku teplé vody.
  3. Smíchejte a nechte v míse odpočívat asi 20 minut, dokud nebude pěnité.
  4. Mezitím ve střední míse smíchejte zbývající 2 a 1/2 šálku mouky s kukuřičnou moukou a solí.
  5. Polovinu této směsi odeberte z mísy a vmíchejte do ní 1 šálek cukrové vody.
  6. Když je směs dobře promíchaná, vraťte do mísy druhou polovinu směsi mouky a kukuřičné mouky a vše promíchejte.
  7. Poté vmíchejte směs droždí.
  8. Těsto hněťte na lehce pomoučeném povrchu, dokud nebude hladké a pružné, asi 8 až 12 minut.
  9. Těsto vložte do lehce olejem vymazané mísy a přikryjte je plastovou fólií.
  10. Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  11. Předehřejte troubu na 230 °C.
  12. Příprava náplně: v míse smíchejte klobásu, sýr mozzarella, parmazán, feferonky, cibuli, papriku, oregano a česnek.
  13. Dobře promíchejte.
  14. Polovinu těsta vtlačte na dno a po stěnách lehce vymazané hluboké formy.
  15. Pečeme v předehřáté troubě 4 minuty, poté přidáme směs náplně do spodní kůrky a přikryjeme horní kůrkou.
  16. Okraje prsty spojíme a přebytečnou část ořízneme.
  17. Horní kůrku rozřízněte, aby během pečení mohla unikat pára.
  18. Přelijte rajčatovou omáčkou.
  19. Pečte na spodní mřížce při teplotě 230 °C zhruba 45 minut nebo dokud není kůrka zlatohnědá.
  20. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut vychladnout, poté nakrájejte a podávejte.

Kategorie:

Pizza | Slané recepty
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang