Pumpkin spice latte

NápojeSirupy

Je tu podzim! Pro mě nezačíná datem v kalendáři, ale dnem, kdy ve Starbucksu uvidím Pumpkin spice latte. Mnoho z vás určite zná, ale spousta možná tápe – jedná se o kávu s příchutí amerického dýňového koláče (lépe řečeno toho koření, které do něj používají – stejně jako my u nás milujeme všechno perníkové). Asi je to tím, že začíná být chladno a tahle směs koření v horkém nápoji vás spolehlivě zahřeje. A jelikož Starbucks konečně uveřejnilo složení svých produktů na internetu, vytvořila jsem z toho recept na téměř identické Pumpkin spice latte, které si můžete udělat doma naprosto kdykoliv – počasí nepočasí.

Ingredience na sirup

  • 350 g dýňového pyré – kupované mají například v DM (dětský příkrm Moje první dýně) a nebo domácí  (rozpulte 1 menší dýni Hokkaido, vydlabejte a dejte na 45 minut péct do trouby na 200%, následně nechte vychladnout, oloupejte slupku a rozmixujte tyčovým mixerem, nebo ve food processoru)
  • 350 ml vody
  • 225 g cukru krupice
  • 80 g třtinového cukru
  • pumpkin spice: 2 polévkové lžíce skořice, 0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu

Postup

  1. V menším hrnci zahřejte oba cukry a vodu, doku se cukr dokonale nerozpustí, ale nemělo by se to vařit.
  2. Přidejte dýňové pyré a koření.
  3. Zahřívejte cca 10 minut, ale opět pod bodem varu.
  4. Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte vanilkový extrakt.
  5. Naplňte do uzavíratelné sklenice. V lednici by měl vydržet zhruba měsíc.

Na větší latte

  • mléko podle velikosti hrnku
  • 2 polévkové lžíce sirupu
  • 2 panáky espresso
  • šlehačka a skořice na ozdobu
  1. Do uzavíratelné sklenice, nebo shaker nalijte mléko a sirup, dobře uzavřete a 30 sekund zuřivě protřepávejte.
  2. Poté sklenici otevřete a dejte na 30 sekund do mikrovlnky.
  3. Nalijte do hrnku, přilijte kávu a ozdobte šlehačkou a skořicí

Redakce Receptik.cz

Kategorie:

Nápoje | Sirupy
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang