Recepty z listového těsta – domácí fornetti

Slané pečivo

Recepty z listového těsta doplňujeme výbornou domácí verzí oblíbeného pečiva fornetti. Naučíme vás, jak si velmi jednoduše připravíte slanou chuťovku k vínu. Nebudete potřebovat ani moc ingrediencí, na základní recept vám postačí tři.

Jednoduchý postup, zaručený výsledek a zejména překvapivě dobrá chuť. Obohaťte si i vy vaše recepty z listového těsta o domácí fortnetti s nádivkou z uzeného tofu a cibulky.

Ingredience

  • 1 balení uzeného tofu
  • 2 balení listového těsta
  • 1 menší cibule
  • trocha soli
  • případně mletá červená paprika nebo kmín na dozdobení
  • 1 rozšlehané vajíčko na potření

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horní a dolní ohřev).
  2. Listové těsto si radýlkem nakrájíme na obdélníky, přibližně 3×4 cm.
  3. Uzené tofu nastrouháme najemno, cibulku pokrájíme na drobno.
  4. Polovinu listových obdélníků potřeme po okraji rozšlehaným vajíčkem, které nám poslouží jako „lepidlo“.
  5. Na každý z těchto obdélníků naneseme čajovou lžičku nastrouhaného tofu a trochu cibule. Nezapomeneme osolit. Přikryjeme čistým obdélníkem těsta a pomocí vidličky přitlačíme všechny čtyři okraje, aby nádivka během pečení nemohla vytéct.
  6. Poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podle chuti osolíme, posypeme strouhaným tofu a mletou červenou paprikou.
  7. Pečeme asi 20 minut, dokud koláčky krásné nenarostou a nezačnou se barvit do hnědočervena.

Z této dávky nám vyjde asi 36 kousků chutných koláčů. Kdo zná recepty z listového těsta ví, že fornetti nejlépe chutnají čerstvě napečené. Na vzduchu mohou oschnout, takže to, co nesníte, uzavřete ve vzduchotěsné nádobě nebo uzavíratelném plastovém sáčku.

Pro sladkou tofu verzi smíchejte jedno balení tofu natural s 2-3 PL krystalového cukru, kůrou z poloviny bio citronu a dvěma lžícemi rozinek.

Kategorie:

Slané pečivo

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang