Recept na sázená vejce z mikrovlnné trouby

Mikrovlnná troubaMinutkySlané receptySnídaně
sazena-vejce-z-mikrovlnne-trouby

Nejjednodušší způsob, jak připravit vejce – potřebujete jen hrnek a mikrovlnnou troubu. Hotová jsou asi za minutu. Tento způsob pošírovaných vajec použijte k rychlému salátu k obědu, toastu ke snadné snídani nebo zapékané zelenině k večeři.

Ingredience

  • 1 velké vejce
  • 1/2 hrnku vody pokojové teploty
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do hrnku vhodného do mikrovlnné trouby dejte 1/2 hrnku vody pokojové teploty. Do vody rozklepněte vejce. Párátkem udělejte do žloutku díru a poté hrnek přikryjte malým talířkem vhodným do mikrovlnné trouby nebo kouskem plastové fólie.
  2. Vložte hrnek do mikrovlnné trouby a ohřívejte 30 sekund na vysoký výkon.
  3. Vyjměte hrnek, odstraňte talířek nebo plastovou fólii a nahlédněte dovnitř; chcete, aby bílky byly neprůhledné a žloutky stále tekuté. Pokud jsou bílky stále čiré, vraťte kryt na místo a hrnek vložte zpět do mikrovlnné trouby na dalších 10 až 60 sekund.
  4. Abyste předešli explozím, neohřívejte vejce v mikrovlnné troubě déle než 30 sekund v kuse a neohřívejte je v mikrovlnné troubě déle než celkem 1 a 1/2 minuty.
  5. Jak dlouho bude trvat, než se vejce uvaří podle vašich představ, závisí především na výkonu vaší mikrovlnné trouby. Budete si muset trochu pohrát. Doba se může hodně lišit!
  6. Uvařené vejce nechte v hrnku s horkou vodou 1 minutu, případně déle. To pomůže zpevnit případné měkké části bílku a získáte tak rovnoměrněji uvařené vejce.
  7. Pomocí lžíce nebo vidličky opatrně vyjměte vejce z hrnku a položte je na krajíc starého chleba nebo papírovou utěrku. Posypte je solí a pepřem, přeneste na talíř a vychutnejte si je.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang