Rychlá svačinka, která se dá v případě potřeby povýšit i na oběd. Muffiny jsou výživné a nabízí spoustu různých obměn.

Suroviny:

  • 50 g bílé quinoy
  • 5 sušených rajčat
  • 4 lžíce najemno nakrájeného pórku
  • 20 ml olivového nebo slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 70 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
  • 1 lžička soli
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů

Příprava:

  • Quinou uvařte (ve dvojnásobném množství vody cca 10-15 minut). Nechte vystydnout.
  • Rajčata zalejte vroucí vodou a po 10 minutách nakrájejte na jemno.
  • Pórek orestujte na oleji.
  • Vychladlé suroviny promíchejte se všemi ostatními.
  • Lžící nandejte směs do košíčků na muffiny a pečte na 180 stupňů cca 30 minut.

TIP: Při přípravě receptu k obědu lze udělat nákyp – naplnit směs do zapékací misky a podávat např. s bramborem a zeleninovou oblohou.

Muffiny nabízí různé možnosti, jak je připravit a vychutnat. Oblíbené jsou také tyto dýňové muffiny.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang