Recept na těsto na pizzu bez kvasnic

PizzaSlané pečivoSlané recepty
testo-na-pizzu-bez-kvasnic-2

Vyzkoušejte recept na pizza těsto bez droždí, díky kterému si snadno a rychle připravíte například domácí žampionovou pizzu od začátku do konce za 20 minut. Je opravdu skvělé, a přitom zabere jen zlomek času a úsilí.

Ingredience

  • 1 a 1/3 šálku chlebové mouky (nebo hladké/univerzální mouky)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky soli
  • 3/4 lžičky cukru
  • 2 lžičky olivového oleje (nebo jiného oleje)
  • 1/2 šálku vody (studená voda z kohoutku)
  • 1 lžíce extra mouky, na poprášení
  • 2 lžíce rostlinného oleje (nepovinné), na potření kůrky (nebo řepkový či jiný neutrální olej)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 250 °C.
  2. Formu na pizzu nebo plech lehce postříkejte olejem.
  3. Připravte omáčku na pizzu a přílohy.
  4. Suché přísady vložte do mísy, promíchejte a spojte gumovou stěrkou. Přidejte vodu a olivový olej, míchejte, dokud se mouka co nejlépe nespojí.
  5. Pracovní plochu posypte polovinou mouky. Hněťte 3 až 4 minuty, dokud nebude pěkně hladké, další mouku použijte jen v případě potřeby.
  6. Těsto by mělo být měkké a pružné a nemělo by se lepit na ruce.
  7. Z těsta vytvarujte kouli. Vyválejte ho do kulatého tvaru o průměru 30 cm.
  8. Přeneste na plech na pizzu. Prsty táhněte od středu, abyste naplnili plech až po okraj – vyhněte se přitisknutí okrajů (abyste zajistili nadýchanou kůrku).
  9. Potřete 1/4 hrnku pizzové omáčky a posypejte libovolnou přílohou.
  10. Okraje kůrky (jen odkryté okraje bez polevy) potřete olejem.
  11. Pečte 12 minut, dokud nejsou okraje křupavé a zlatavé. Ihned krájejte a podávejte!
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang