Nejlepší vegetariánská pizza – recept

DietníHlavní jídlaPizzaSlané receptyVegetariánské
vegetarianska-pizza-recept

Vegetariánská jídla nemusí být v žádném případě nudná. Důkazem je tato lahodná vege pizza, která zachutná opravdu všem.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • 1 ks hotového těsta na pizzu
  • 1 šálek omáčky na pizzu nebo marinara omáčky
  • 2 šálky baby špenátu
  • 2 až 3 šálky strouhaného částečně odtučněného sýru mozzarella
  • ½ šálku zavařeného nebo konzervovaného artyčoku, nakrájeného na kousky
  • ½ šálku čerstvé červené nebo oranžové papriky, nakrájené na úzké proužky
  • ½ šálku červené cibule, nakrájené na tenké klínky
  • ½ šálku rozpůlených cherry rajčat
  • ½ šálku vypeckovaných oliv, podélně rozpůlených
  • ½ šálku mandlí nakrájených na plátky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 250 °C, rošt umístěte do horní třetiny trouby a připravte si hotové těsto na pizzu.
  2. Těsto rovnoměrně potřete pizza omáčkou, přičemž na okrajích nechte asi 1 cm holý povrch. Na omáčku rovnoměrně rozprostřete špenát a poté sýr.
  3. Na pizzu dejte artyčok, papriku, červenou cibuli, rajčata, olivy, případně další ingredience dle chuti.
  4. Pizzu pečte na horní mřížce, dokud kůrka nezezlátne a sýr není zlatavý a bublinkový, asi 10 až 12 minut.
  5. Přeneste pizzu na prkénko a posypte ji čerstvou bazalkou, červenou paprikou a parmazánem, pokud používáte. Nakrájejte na plátky a podávejte.
  6. Zbytky pizzy vydrží v lednici 4 dny nebo několik měsíců v mrazáku.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang