Recept na dokonalé pečené kuře Jerk

Drůbeží masoHlavní jídlaKrůtí masoMasoSlané recepty
dokonale-pecene-kure-jerk

Toto pečené kuře s trhaným masem není ani příliš sladké, ani příliš ostré. Jeho chuť si zamilujete.

Ingredience

  • 1 lžička soli nebo podle chuti
  • 1 lžička mletého koření
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžička cibulového prášku
  • ½ lžičky sušeného mletého česneku
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky černého pepře
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky sušených tymiánových lístků
  • 1 celé kuře (900-1300 g) nakrájené na kousky
  • ¼ šálku rostlinného oleje

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sůl, nové koření, hnědý cukr, cibulový prášek, česnek, muškátový oříšek, černý pepř, zázvor, kajenský pepř, skořici a tymián.
  2. Přidejte kousky kuřete a promíchejte, aby se obalily směsí koření.
  3. Přikryjte a nechte marinovat v chladničce 2 až 4 hodiny.
  4. Předehřejte troubu na 175 °C.
  5. Do pekáče o rozměrech 23×33 cm nalijte rostlinný olej.
  6. Kousky kuřete vložte do pekáče kůží nahoru.
  7. Pečte v předehřáté troubě, dokud šťáva nevytéká a kuře není u kosti růžové, 1 hodinu a 20 minut.
  8. Okamžitý teploměr zapíchnutý u kosti by měl ukazovat 74 °C.
  9. Zapněte troubu na pečení a pečte, dokud kůže nezkřehne, 2 až 5 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang