Recept na nejlepší krůtí sekanou

Drůbeží masoHlavní jídlaKrůtí masoMaso
kruti-sekana

Hledáte odlehčenou verzi sekané? Pak si ji připravte z krůtího masa. Důležité je péct ji na plechu s okrajem, aby měly tekutiny kam odkapávat. Také sekanou nepolévejte dříve, než se bude alespoň 30 minut péct. Mleté krůtí maso pustí hodně výborné šťávy.

Ingredience

Na sekanou:

  • 1,5 kg mletého krůtího masa
  • 3/4 šálku rozdrcených máslových kulatých krekrů
  • 0,5 šálku mléka
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Na polití:

  • 0,5 šálku kečupu
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce worcesterové omáčky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Lehce vymažte plech nebo zapékací mísu.
  2. V míse smíchejte mleté krůtí maso, drcené krekry, mléko, cibuli, vejce, česnek, sůl a černý pepř. Ze směsi vytvarujte bochánek a položte ho na připravený plech.
  3. V samostatné misce smíchejte kečup, hnědý cukr a worcesterovou omáčku a dejte stranou.
  4. Sekanou pečte 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji vyndejte z trouby a slijte šťávu. Masovou sekanou polijte kečupovou polevou.
  5. Vraťte sekanou do trouby a pokračujte v pečení, dokud nebude uprostřed růžová, tedy ještě asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang