Recept na papriky plněné krůtím masem

Drůbeží masoHlavní jídlaKrůtí masoMasoZeleninová jídla
plněné papriky

Tyto dobře ochucené papriky plněné mletým krůtím masem jsou tak chutné, že vám ani nebude chybět pravý sýr čedar. Jídlo můžete doplnit salátem nebo rýží.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 5 středně velkých zelených, červených nebo žlutých paprik
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 600 g extra libového mletého krůtího masa (99% libové)
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička italského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 středně velká rajčata nakrájená nadrobno
  • 1 a 3/4 šálku strouhaného sýra s příchutí čedaru bez laktózy nebo jiného sýra
  • 1 a 1/2 šálku měkké strouhanky
  • 1/4 lžičky papriky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Papriky podélně rozkrojte na poloviny a odstraňte semínka.
  3. Vložte je do pekáče o rozměrech 38x25x2,5 cm, který je potřený sprejem na vaření.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  5. Krůtí maso s cibulí, česnekem a kořením opékejte a drobte na středním plameni, dokud maso nezrůžoví, 6-8 minut.
  6. Nechte mírně vychladnout.
  7. Vmíchejte rajčata, sýr a strouhanku.
  8. Poloviny paprik naplňte krůtí směsí. Posypte paprikou.
  9. Pečte odkryté, dokud se náplň neprohřeje a papriky nezměknou, 20-25 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang