Recept na nejlepší domácí broskvový čaj

Ledové nápojeNápoje
Domácí broskvový čaj

Tento lahodný broskvový ledový čaj chutná nápadně podobně jako broskvový čaj známého italského řetězce restaurací. Čaj podávejte s ledem a podle potřeby ozdobte plátky broskví.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Přídavný čas: 35 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

Na broskvový sirup

  • 1 šálek vody
  • 1 šálek bílého cukru
  • 2 plátky čerstvých broskví nebo více podle chuti

Na čaj

  • 6 šálků vody
  • 3 čajové sáčky

Postup

  1. V hrnci smíchejte 1 šálek vody, cukr a plátky broskví a přiveďte je k varu.
  2. Snižte teplotu na střední stupeň a vařte za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí, asi 5 minut.
  3. Odstavte hrnec z ohně, přikryjte ho a nechte broskve louhovat sirup, asi 30 minut.
  4. Sceďte a odstraňte plátky broskví.
  5. V samostatném hrnci přiveďte k varu 6 šálků zbývající vody.
  6. Odstavte z ohně, přidejte čajové sáčky, přikryjte a louhujte asi 5 minut.
  7. Vyjměte čajové sáčky z hrnce, přilijte broskvový sirup a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  8. Uchovávejte v chladničce, dokud nebude připraven k podávání.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang