domaci-burrito-recept

Chcete si doma vykouzlit atmosféru slunného Mexika? Můžete si ji navodit díky našemu receptu na rychlé a snadné domácí burrito.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • Velké oloupané nastrouhané brambory (2 ks)
  • Nakrájená klobása (0,5 kg)
  • Rozšlehaná vejce (6 ks)
  • Olivový olej (2 lžíce)
  • Sůl (1 lžička)
  • Pepř (1/4 lžičky)
  • Nasekaná jarní cibulka (1 ks)
  • Kukuřičné tortilly (6 ks)
  • Strouhaný čedar (2 hrnky)
  • Nakrájené avokádo (2 ks)
  • Mexická salsa

Postup

  1. Pomocí utěrky vymačkejte z brambor přebytečnou vodu.
  2. Ve velké pánvi smažte 5 minut nakrájenou klobásu. Vyjměte, nechte stranou, a do pánve vložte vejce s kořením, solí a pepřem. Za stálého míchání důkladně osmažte a přidejte ke klobáse.
  3. Snižte plamen na polovinu, přidejte brambory, osolte je a opepřete. Smažte 2-3 minuty, otočte a opakujte, dokud nebudou lehce křupavé. Přidejte jarní cibulku, klobásu a vejce, promíchejte a sejměte z pánve.
  4. Troubu předehřejte na nízký stupeň.
  5. Tortilly postupně plňte směsí klobásek, sýrem, avokádem a salsou. Opatrně zabalte, okraje zamáčkněte dovnitř a pečte dozlatova.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang