Nejlepší recept na domácí hovězí jerky

Hovězí masoMasoSnacky
domaci-hovezi-jerky

Sušené hovězí maso jerky se těší velké oblibě mezi sportovci, cestovateli a dalšími. Naučte se doma připravit vlastní dokonalé hovězí jerky.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 3 hodiny
  • Marinování: 3 hodiny
  • Celkem: 6 hodin 15 minut

Ingredience

  • ¾ šálku worcestrové omáčky
  • ¾ šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce uzené papriky nebo podle chuti
  • 1 lžíce medu nebo více podle chuti
  • 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička červených pepřových vloček
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 kg hovězího masa, nakrájené na tenké plátky

Postup

  1. Ve velké míse prošlehejte worcestrovou omáčku, sójovou omáčku, uzenou papriku, med, černý pepř, vločky červené papriky, česnekový prášek a cibulový prášek. Přidejte hovězí maso, míchejte, dokud se marináda zcela nepotáhne. Mísu zakryjte plastovou fólií a nechte marinovat v chladničce 3 hodiny až přes noc.
  2. Předehřejte troubu na 80 °C. Plech na pečení vyložte alobalem a položte na něj drátěnou mřížku.
  3. Hovězí maso přendejte na papírové utěrky, aby se osušilo. Marinádu vyhoďte. Na připravený drátěný stojan na plechu na pečení naaranžujte plátky hovězího masa v jedné vrstvě.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud se maso nevysuší a neosuší, 3 až 4 hodiny. Nakrájejte nůžkami na kousky.

Kategorie:

Hovězí maso | Maso | Snacky
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang