Tento recept na hovězí jerky je poměrně náročný na vybavení a také na čas. Na přípravu tohoto sušeného hovězího masa bude potřebovat 1 ventilátor, 4 papírové klimatizační filtry a 2 natahovací šňůry.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 720 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Náročné

Ingredience

  • 750-1000 g hovězího flank steaku
  • 160 ml worcesterové omáčky
  • 160 ml sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžičky cibulového prášku
  • 1 lžička tekutého kouře
  • 1 lžička červených chilli vloček

Postup

  1. Flank steak zbavíme přebytečného tuku, vložíme ho do sáčku se zipem a dáme ho na 1-2 hodiny do mrazáku, aby ztuhl.
  2. Vyjmeme steak z mrazáku a nakrájíme maso na velmi tenké plátky podélně na dlouhé proužky.
  3. Proužky masa spolu s se všemi zbývajícími přísadami vložíme do velkého plastového sáčku se zipem o objemu 3,5 litru a pohybujeme jimi, aby se všechny přísady rovnoměrně rozprostřely. Sáček vložíme na 3-6 hodin do ledničky.
  4. Vyjmeme maso z nálevu a osušíme ho. Proužky masa rovnoměrně rozložíme na 3 vzduchové filtry tak, že je položíme do drážek a poté je naskládáme na sebe. Na ně položíme 1 prázdný filtr. Poté položíme krabicový ventilátor na bok a na něj položíme filtry.
  5. Filtry připevníme k ventilátoru pomocí dvou napínacích šňůr. Postavíme ventilátor do svislé polohy, zapojíme ho do zásuvky a nastavíme na střední stupeň.
  6. Necháme maso sušit 8-12 hodin. Pokud používáme sušičku, postupujeme podle pokynů výrobce.
  7. Po vysušení skladujeme sušené maso na chladném a suchém místě ve vzduchotěsné nádobě po dobu 2-3 měsíců.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang