Recept na nejlepší dýňové máslo

PomazánkySlané recepty
Dýňové máslo

Toto dýňové máslo se skvěle hodí jako pomazánka na toasty a muffiny. Lze z něj také připravit velkolepý sváteční dezert, dýňový cheesecake s pekanovými ořechy.

Příprava

  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 40

Ingredience

  • 1 plechovka dýňového pyré
  • ¾ šálku jablečné šťávy
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 1 a ½ šálku bílého cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku

Postup

  1. Ve velkém hrnci smíchejte dýni, jablečnou šťávu, koření a cukr.
  2. Dobře promíchejte. Směs přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu a vařte 30 minut nebo do zhoustnutí. Často míchejte.
  4. Přelijte do sterilních nádob a až do podávání chlaďte v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang