Dýňové palačinky – recept

LívancePro dětiSladká jídlaSnídaně

Dýňové palačinky jsou dobré v každém ročním období, ale nejlépe chutnají za chladných zimních rán. Můžete použít konzervovanou nebo vařenou čerstvou dýni.

Ingredience

  • 1 ½ hrnku mléka
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce octa
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky soli

Postup

  • Příprava: 20 minut
  • Smažení: 20 minut
  • Celkový čas: 40 minut
  • Počet porcí: 12 palačinek

V míse smíchejte mléko, dýni, vejce, olej a ocet. V samostatné míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, nové koření, skořici, zázvor a sůl. Vmíchejte do dýňové směsi, aby se vše spojilo.

Pánvičku lehce potřenou olejem nahřejte na středně vysokou teplotu. Nalijte na ni těsto, na každou palačinku použijte přibližně 1/4 hrnku. Opečte je z obou stran a podávejte horké.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang