francouzsky-toast-recept-1406784

Francouzský toast je báječnou pochoutkou, kterou si můžete připravit k snídani, svačině, avšak i jako sladkou večeři.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • Půl balení toastového chleba
  • Rozpuštěné máslo
  • Vejce (6 kusů)
  • Smetana (125 ml)
  • 1 oloupaný a odšťavněný pomeranč
  • Mletá skořice (1/4 lžičky)
  • Mletý muškátový oříšek (1/4 lžičky)

Bourbonové máslo ingredience

  • Změklé máslo (450 g)
  • Bourbon (2 polévkové lžíce)
  • Pomerančový likér (2 polévkové lžíce)
  • Pomerančová kůra z neošetřeného pomeranče (3 polévkové lžíce)

Recept je na 4 porce

Postup

V mělké široké míse smíchejte vejce, smetanu, trochu pomerančové kůry, trochu šťávy z pomeranče, skořici a mletý muškátový oříšek. Do směsi opatrně namočte jednotlivé plátky chleba a nechte je nasáknout z obou stran. Rozehřejte pánvičku, pomalu ji potřete máslem, zmírněte plamen a toasty pomalu opékejte dozlatova – maximálně 3 minuty z každé strany.

Pomerančové bourbonové máslo připravíte tak, že změklé máslo utřete v mixéru na krém, přidáte bourbon, zbytek pomerančové kůry, a zalijete pomerančovým likérem. Dobře promíchejte a nechte chvilku stát při pokojové teplotě. Podávejte s toasty.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang