Holandská omáčka snadno – rychlý recept

Holandská omáčkaOmáčkyOmáčky a dipy
Holandska omacka snadno a rychle

Holandská omáčka je častým doplňkem v tuzemské i mezinárodní kuchyni. Příprava holandské omáčky může na první pohled působit složitě, s naším receptem ji ale zvládnete snadno, rychle a dokonale.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • Máslo (10 lžic)
  • Vaječné žloutky (3ks)
  • Šťáva z citronu (1 lžíce)
  • Sůl (1/2 lžičky)
  • Pepř (1/8 lžičky)

Postup

Nejprve si v rendlíku rozpusťte máslo. Dejte si pozor, aby nezačalo vřít. Do mixéru vložte vaječné žloutky, šťávu z citronu, 1/4 lžičky soli a pepř. Na střední stupeň šlehejte po dobu 30 vteřin, poté přepněte na nejvyšší stupeň a opět šlehejte po dobu 30 vteřin. Rozpuštěné máslo přelijte do odměrky. Přepněte mixér na nejnižší stupeň a opatrně začněte přilévat do směsi rozpuštěné máslo. Hotovou omáčku nechte chvilku odpočívat a spotřebujte do 30 minut.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang