Jednoduchý recept na omeletu

Slané receptySnackySnídaně
omeleta

Připravit si omeletu doma není nic složitého. Stačí pár základních kroků a jeden pohyb zápěstím a zvládnete to za pár minut. Naplňte ji čímkoli, co máte po ruce – je to skvělý způsob, jak využít zbytky jídla.

Doba přípravy: 6 minut

Počet porcí: 1

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhaného sýra
  • 3 až 4 cherry rajčátka rozkrojená na polovinu a lehce posypaná solí
  • 2 polévkové lžíce nasekané bazalky, petrželky nebo bylinky podle vlastního výběru

Postup

Krok 1 – Připravte vejce
V misce rozšlehejte vejce vidličkou.

Krok 2 – Rozpusťte máslo
V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.

Krok 3 – Přidejte vejce a připravte omeletu
Vejce přidejte na pánev a smažte bez míchání, dokud nezačnou okraje tuhnout. Silikonovou stěrkou posuňte okraje směrem ke středu pánve a pánev nakloňte, aby se neuvařená vejce přesunula na okraj.

Postup opakujte, dokud nejsou vejce trochu ztuhlá, ale uprostřed stále trochu měkká, to trvá přibližně 6 minut.

Krok 4 – Naplňte omeletu
Doprostřed omelety přidejte sýr, rajčata a bylinky a smažte ještě asi 1 minutu.

Krok 5 – Omeletu přeložte a servírujte na talíř
Uvolněte omeletu od pánve a přejíždějte špachtlí po jedné straně okraje, poté přeložte omeletu na polovinu. Hotovou omeletu vyklopte na talíř.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang