karamelove-rezy

Připravte si tyto snadné karamelové řezy, které mají tři lahodné vrstvy: korpus, karamelový krém a čokoládovou polevu.

Ingredience

Na korpus

  • 150 g hladké/celozrnné mouky
  • 80 g hnědého cukru, volně baleného
  • 45 g sušeného kokosu
  • 125 g másla, rozpuštěného

Na karamelový krém

  • 125 g másla, nahrubo nasekaného
  • 80 g hnědého cukru, volně zabaleného
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo esence)
  • 395 g slazeného kondenzovaného mléka

Na čokoládovou polevu

  • 200 g hořké nebo mléčné čokolády na rozpuštění
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup

  1. Připravte si korpus. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Vymažte a vyložte pečicím papírem obdélníkovou formu o rozměrech 28×18 cm. Smíchejte základní ingredience a vtlačte je do formy.
  3. Pečte 15 minut, dokud povrch nezezlátne. Pokud máte čas, nechte vychladnout v lednici.
  4. Snižte teplotu trouby na 160 °C a připravte karamelový krém.
  5. Máslo, cukr a vanilku dejte do hrnce na středně nízký plamen. Poté, co se máslo rozpustí, metličkou spojte s cukrem a pak už jen nechte vařit.
  6. Když se objeví bublinky, přidejte kondenzované mléko. Neustále šlehejte po dobu 5 minut, dokud se nezačnou dělat velké pomalé bubliny. Jakmile se začnou objevovat bubliny, šlehejte 1 minutu a poté nalijte na korpus a rovnoměrně rozprostřete.
  7. Pečte 12 minut. Nechte 20 minut vychladnout na kuchyňské lince a poté dejte na 30 minut do chladničky – dno formy by mělo být teplé, ale povrch na dotek chladný.
  8. Čokoládu a olej dejte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. V mikrovlnné troubě ohřívejte po 30 vteřinách a mezi tím míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  9. Nalijte na karamel a rozetřete stěrkou.
  10. Dejte do chladničky na 1 hodinu nebo dokud řezy neztuhnou. Před podáváním vyndejte na chvíli z lednice, aby čokoláda povolila. Poté nakrájejte na tyčinky nebo čtverečky a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang