rhubarb_pie

Klasický rebarborový koláč je výborným lehkým dezertem po nedělním obědu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 500 g rebarbory nakrájené na kousky dlouhé jako palec
  • 100 g krupicového cukru
  • 3 lžíce portského (nepovinné)

Na drobenku:

  • 140 g hladké mouky
  • 85 g vychlazeného másla
  • 50 g světle hnědého cukru
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů (nepovinné)

Postup

  1. Rebarboru nakrájenou zhruba ve velikosti palce vložte do hrnce se 100 g krupicového cukru a 3 lžícemi portského, pokud jej používáte.
  2. Hrnec přikryjte a na velmi mírném ohni vařte 15 minut, případně přidejte více cukru. Když je rebarbora měkká (ale stále drží tvar) a dostatečně sladká, nasypte ji do středně velké zapékací misky.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C.
  4. Pro přípravu drobenky rozetřete 140 g hladké mouky a 85 g vychlazeného másla prsty, dokud nezískáte měkkou drobenku.
  5. Nyní přidejte 50 g světle hnědého cukru a 50 g nasekaných vlašských ořechů, pokud je používáte. Promíchejte rukama.
  6. Koláč posypte drobenkou a pečte 30 minut nebo dozlatova.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang