4206106_merunkova_kapsa_3004_200_mm_1-300x269-5498893

Ingredience

Na těsto:

  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Na krém:

  • 2 tvarohy
  • 2 zakysané smetany
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 4 meruňky na kostičky
  • cukr dle chuti

Postup

  • Všechny suroviny připravené na těsto smícháme
  • Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo pečící papír
  • Pečeme na 180 stupňů po dobu 45 minut
  • Slabý plát z vrchu seřízneme nebo ještě lépe 3/4 syrového těsta na plech a upečeme a 1/4 těsta upečeme třeba jen ve skleněné misce, protože jí stejně rozdrobíme na vrch

Vše na krém vyšleháme se ztužovačem, vmícháme meruňky a natřeme na upečený korpus. Uhladíme a posypeme rozdrobeným zbylým (seříznutým) těstem. Přimáčkneme a chladne asi 3 hodiny, ideálně 24 hodin, protože pak krém krásně zpevní.

A tip na závěr, co vyzkoušet příště tyto maminčiny recepty na výborné hraběnčiny řezy.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang