Recept na kuřecí maso s arašídovou omáčkou

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoOmáčky
kureci-s-arasidovou-omackou

Kuřecí maso s arašídovou omáčkou je lahodný pokrm s nádechem exotického Thajska, vy si jej ovšem díky našemu receptu snadno připravíte z dostupných ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Marinování: 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • Plechovka kokosového mléka
  • 13-16 bambusových špejlí

Ingredience na marinádu

  • 600 g kuřecích stehen bez kůže, nakrájených na 2 cm kousky
  • 1 polévková lžíce kari
  • 1 lžička bílého cukru
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 1 lžička soli

Ingredience na thajskou arašídovou omáčku

  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 3/4 šálku (180 g) přírodního arašídového másla
  • 1/4 šálku (50 g) bílého cukru
  • 2 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 3/4 šálku (185 ml) vody

Postup

  1. V hrnci na středně nízkém ohni povařte kokosové mléko a ingredience na arašídovou omáčku.
  2. Promíchejte a za občasného míchání vařte 5 minut.
  3. Konzistenci upravte vodou – měla by to být tekutá, avšak ne hustá omáčka. Přikryjte pokličkou a udržujte v teple během přípravy špízů.
  4. Vymíchejte kuřecí maso a marinádu s 1/4 šálku kokosového mléka a nechte odležet alespoň 20 minut.
  5. Navlékněte na špejle – 4 až 5 kusů na každou.
  6. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 1,5 lžíce oleje na středně vysoké teplotě.
  7. Špízy smažte v dávkách po dobu 3 minut z každé strany dozlatova, podávejte s omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang