Recept na kuřecí maso v těstíčku

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty
kureci-maso-v-testicku

Tyto tchajwanské kuřecí kousky s popcornem jsou návykově lahodné. Křupavé těstíčko je ochuceno čínským kořením, zázvorem a sójovou omáčkou a je hotové za méně než 30 minut.

Ingredience

  • 680 g vykostěných kuřecích stehen nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky rýžového octa
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička čínského pěti koření
  • 1 lžička mletého bílého pepře
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 1 vejce
  • 1 šálek směsi těsta na tempuru nebo podle potřeby
  • arašídový olej na smažení

Zdobení:

  • 1 svazek thajské bazalky, nasekaný
  • 2 zelené cibule, nasekané
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 1 špetka soli

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte kousky kuřete, sójovou omáčku, rýžový ocet, česnek, zázvor, mleté pětileté koření, bílý pepř, sůl a kajenský pepř. Nechte 10 minut marinovat.
  2. Rozehřejte olej ve fritéze nebo ve velkém hrnci na 200 °C.
  3. V malé misce vyšlehejte vejce do hladka. Do druhé malé misky vlijte směs těsta na tempuru. Kousky kuřete namočte po jednom do vajíčka a poté je obalte ve směsi těsta na tempuru a přebytečnou směs setřeste.
  4. Kuřecí kousky opatrně po částech vkládejte do horkého oleje. Smažte maso dozlatova 5 až 8 minut. Přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se osušilo. Postup opakujte se zbývajícím kuřetem.
  5. Kuře podávejte posypané lístky bazalky, zelenou cibulkou, bílým pepřem a solí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang