Ingredience

  • 800 g vykostěného kuřecího masa
  • 250 g očištěných žampiónů
  • 2 cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce pokrájených koleček pórku
  • hrst oloupaných mandlí
  • lžička citrónové šťávy
  • 3 lžíce vývaru

Postup

Kuřecí maso pokrájíme na proužky, žampióny na čtvrtky, cibuli nadrobno rozsekáme a zpěníme na tuku. Pak k nim přidáme osmahnout maso, pokrájené mandle, osolíme a ochutíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Pak přidáme žampióny a kolečka pórku a dusíme doměkka. Podáváme s rýží.

Zbylé žampiony lze využít pro přípravu žampionové omáčky k masu. Vyžaduje jen pár základních ingrediencí, protože žampionová omáčka je jednoduchá na přípravu. Skvělá chuť je příjemným bonusem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang