Recept na šťavnatá a křehká kuřecí prsa

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty
stavnata-kureci-prsa

Kuřecí prsa jsou skvělým základem pro rychlé a zdravé obědy. Naštěstí mám jeden způsob, jak připravit neochvějně šťavnatá a křehká kuřecí prsa bez kůže a kostí. Potřebujete kuřecí maso do salátu nebo na těstoviny? Tohle je ta správná metoda.

Ingredience

  • 1 až 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí podobné velikosti.
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje, másla nebo kombinace obojího

Postup

  1. Kuřecí prsa naklepejte na rovnoměrnou tloušťku dnem široké sklenice nebo nádoby. Můžete také použít dno malé pánve.
  2. Kuře lehce osolte a opepřete.
  3. Na středně silném ohni rozehřejte pánev dostatečně velkou, aby se na ni vešla kuřata v jedné vrstvě. Když je poměrně horká, přidejte olivový olej (nebo máslo, pokud ho používáte). Otáčejte pánví, aby byla lehce pokryta olivovým olejem.
  4. Snižte teplotu na střední. Přidejte kuřecí prsa. Vařte je nerušeně jen asi 1 minutu, aby z jedné strany trochu zezlátla (ve skutečnosti je neopékáte ani nepropékáte).
  5. Každé kuřecí prso otočte.
  6. Snižte teplotu na minimum.
  7. Pánev přikryjte těsně přiléhající pokličkou. Nastavte časovač na 10 minut a odejděte. Pokličku nezvedejte, nekoukejte.
  8. Po uplynutí 10 minut vypněte oheň (pokud máte elektrický sporák, sundejte pánev z ohně.) Časovač nastavte znovu na 10 minut a kuřecí prsa nechte v pánvi. Opět nezvedejte pokličku, nekoukejte.
  9. Po uplynutí 10 minut odkryjte pánev a kuře je hotové. Ujistěte se, že kuřecí prsa nejsou uprostřed růžová. Pokud si chcete být naprosto jisti, že je kuře upečené, můžete to zkontrolovat pomocí teploměru s okamžitým měřením – kuře by mělo mít teplotu alespoň 74 °C.
  10. Nakrájejte a snězte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang