testovin-s-kurecim-masem

Těstoviny Rigatoni (riggies) s kuřecím masem a pikantními paprikami ve smetanové červenobílé omáčce. Mezi další oblíbené přísady patří houby a černé olivy.

Ingredience

  • 1 balení (450 g) těstovin rigatoni
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1,3 kg kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na kousky o velikosti sousta
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 kubánské papriky, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1 plechovka (800 g) drcených rajčat
  • 3 pečené červené papriky, osušené a nakrájené na kousky
  • 2 cherry papričky, zbavené semínek a mleté
  • ½ šálku husté smetany
  • ½ šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Přiveďte velký hrnec s mírně osolenou vodou k varu. Přidejte těstoviny rigatoni a vařte je 8 až 10 minut, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus. Slijte vodu.
  2. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Kuře osolte a opepřete; smažte na rozpáleném oleji, dokud nebude ze všech stran lehce opečené a uprostřed již nebude růžové, asi 7 minut. Kuře vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  3. Do pánve vmíchejte cibuli, kubánskou papriku a česnek. Vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne, asi 4 minuty. Přidejte drcená rajčata, pečené červené papriky a cherry papričky; přiveďte k varu.
  4. Vmíchejte vařené kuře a hustou smetanu a vařte 2 až 3 minuty.
  5. Vmíchejte těstoviny a ozdobte parmezánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang