Recept na kuřecí casserole s mákem

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty
pexels-vidal-balielo-jr-2337842

Tento recept na kuřecí casserole s mákem je skvělý pokrm. Velmi snadné na přípravu.

Ingredience

  • 4 vykostěné poloviny kuřecích prsou bez kůže
  • 1 balení máslových krekrů, rozdrcených
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • 1 lžička máku nebo více, pokud je to žádoucí
  • 1 (320 ml) plechovka kondenzované kuřecí polévky
  • 1 (240 ml) balení zakysané smetany
  • 2 šálky strouhaného sýra Čedar

Postup

  1. Kuřecí prsa vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a na prudkém ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na střední, přikryjte a vařte, dokud kuře není uprostřed růžové, asi 20 minut. Slijte vodu; kuře rozdrobte dvěma vidličkami.
  2. Předehřejte troubu na 175 °C. Ve velké míse smíchejte krekry, rozpuštěné máslo a mák; dejte stranou.
  3. Ve středně velké míse smíchejte kondenzovanou polévku a zakysanou smetanu. 1/2 směsi nalijte do zapékací misky. Do rovnoměrné vrstvy přidejte rozdrobené kuřecí maso a navrch dejte zbývající polévkovou směs. Posypte sýrem Cheddar a nahoru dejte směs krekrů.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude bublat, 25 až 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang