Recept na cornwallskou slepici s česnekem a rozmarýnem

Drůbeží masoGrilováníHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty
cornwallska-slepice-s-cesnekem-a-rozmarynem

Tento recept na cornwallskou slepici je ideální pro zvláštní příležitosti, jeho příprava je překvapivě snadná. Podávejte s křupavým česnekovým chlebem a lehkým vínem Chianti.

Ingredience

  • 4 cornwallské slepice (drobná drůbež)
  • 3 lžíce olivového oleje, rozdělené
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 citron, rozčtvrcený
  • 8 snítek čerstvého rozmarýnu, rozdělit
  • 24 stroužků česneku
  • ⅓ šálku bílého vína
  • ⅓ šálku kuřecího vývaru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Slepice potřete 1 lžící olivového oleje; lehce osolte a opepřete. Do každé dutiny napíchejte 1 čtvrtku citronu a 1 snítku rozmarýnu. Slepice vložte do velkého těžkého pekáče a kolem nich rozmístěte stroužky česneku.
  2. Pečte v předehřáté troubě 25 minut. Mezitím v malé misce našlehejte víno, kuřecí vývar a zbývající 2 lžíce olivového oleje.
  3. Slepice vyjměte z trouby a snižte teplotu na 175 °C. Slepice přelijte směsí vína a pokračujte v pečení, přičemž každých 10 minut podlévejte šťávou, dokud slepice nezískají zlatohnědou barvu a šťávy nebudou čiré, přibližně dalších 25 minut.
  4. Okamžitý teploměr zapíchnutý u kosti by měl ukazovat 74 °C.
  5. Slepice přendejte na talíř a šťávu z dutiny přelijte do pekáče; citrony a rozmarýn vyhoďte. Slepice přikryjte alobalem, aby zůstaly teplé.
  6. Šťávu z pánve a stroužky česneku přelijte do středně velkého hrnce; vařte, dokud se nezredukuje na konzistenci omáčky, asi 6 minut.
  7. Slepice podélně rozřízněte na poloviny a dvě poloviny naaranžujte na každý talíř. Navrch dejte lžíci omáčky a pečený česnek.
  8. Ozdobte zbylými snítkami rozmarýnu a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang