Recept na pečená kuřecí stehna v domácí teriyaki omáčce

Drůbeží masoGrilováníHlavní jídlaKuřecí masoMaso
teriyaki-chicken-ge0131ce36_1920

Tento recept používá domácí teriyaki omáčku ke glazování stehen, které se pečou v troubě, aby vzniklo to nejchutnější lepkavé kuře.

Ingredience

  • ½ šálku bílého cukru
  • ½ šálku sójové omáčky
  • ¼ šálku jablečného octa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce studené vody
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 12 kuřecích stehen bez kůže a kostí

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Lehce vymažte pekáč o rozměrech 23×33 cm.
  2. V malém hrnci na mírném ohni smíchejte cukr, sójovou omáčku, jablečný ocet, kukuřičný škrob, studenou vodu, česnek, zázvor a pepř.
  3. Za častého míchání vařte, dokud teriyaki omáčka nezhoustne a nezačne bublat, 3 až 5 minut. Odstavte z ohně.
  4. Kuřecí stehna vložte do připravené zapékací misky. Každé stehno potřete z obou stran omáčkou. Přebytečnou omáčku si nechte na zalití.
  5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut.
  6. Kuře otočte a potřete omáčkou. Pokračujte v pečení a každých 10 minut přelévejte zbylou omáčkou, dokud kuře nezrůžoví a šťáva nebude čirá, tedy dalších 20 až 30 minut.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang