Ingredience

  • 1 plechovka černých fazolí, propláchnutá a scezená
  • 1 plechovka červených fazolí, okapaná
  • 1 plechovka fazolí cannellini, okapaná a propláchnutá
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 balení mražených kukuřičných zrn
  • 1 červená cibule, nakrájená na kousky
  • ½ šálku olivového oleje
  • ½ šálku červeného vinného octa
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 stroužek rozdrceného česneku
  • ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • ½ lžíce mletého kmínu
  • ½ lžíce mletého černého pepře
  • 1 kapka pálivé pepřové omáčky
  • ½ čajové lžičky chilli

Postup

  • Krok 1 – Ve velké míse smíchejte fazole, papriky, mraženou kukuřici a červenou cibuli.
  • Krok 2 – V malé misce vyšlehejte olivový olej, červený vinný ocet, limetkovou šťávu, citronovou šťávu, cukr, sůl, česnek, koriandr, kmín a černý pepř. Podle chuti dochuťte pálivou omáčkou a mletým chilli.
  • Krok 3 – Zeleninu přelijte zálivkou z olivového oleje a dobře promíchejte. Důkladně vychlaďte a podávejte za studena.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang