
Recept na krabí salát
Krabí salát je lahodný pokrm, který kombinuje slanou chuť krabího masa s řadou čerstvých...
Raci a krabi spadají jakožto mořské plody pod korýše a jejich příprava je velmi jednoduchá. V Evropě je velmi oblíbený hnědý krab, který lze sehnat čerstvý, zamražený, vařený nebo konzervovaný. Nejvíce masa má krab v klepetech a jeho maso se nejvíce používá do salátů.
Velmi oblíbeným je také humr, který se vaří ve vroucí vodě za živa, po uvaření se může dále naporcovat a zpracovat nebo se nechá ještě více dovařit a tím získá typickou červenou barvu. Z klepet humra je možné udělat skvělé medailonky na grilu.
Recept na krabí salát
Krabí salát je lahodný pokrm, který kombinuje slanou chuť krabího masa s řadou čerstvých...
4 způsoby, jak připravit kraba – recept
Naučte se, jak snadno připravit kraba na čtyři různé způsoby. Od instantního hrnce po...
Gratinovaný humr Thermidor
Humr Thermidor je jedním z klasických receptů francouzské kuchyně. Vytvořil ho...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang