Recept na omáčku Gochujang

DressingyOmáčkyOmáčky a dipySlané recepty
omacka-gochujang

Pokud máte rádi pálivé omáčky, této omáčky gochujang se nebudete moci nabažit! Má neuvěřitelně sladkou a pikantní chuť, která je vynikající na pečené zelenině, zeleninových hamburgerech a dalších pokrmech.

Ingredience

  • 2 až 3 lžíce pasty gochujang
  • 1 a ½ lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu

Postup

  1. V malé misce smíchejte pastu gochujang, ocet, sezamový olej a javorový sirup.
  2. Pro jemnou omáčku použijte méně pasty gochujang, pro ostřejší omáčku použijte více pasty.
  3. Použijte ji jako zálivku na jakoukoli zeleninovou misku s rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang