Tento recept na ruský dresink vychází z lahodné kombinace majonézy a kečupu nebo chilli omáčky na rajčatové bázi. Jeho příprava je velmi snadná a nezabere vám více než 5 minut, ale podstatně zvýší chutnost všeho, k čemu ji použijete.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Počet porcí: 3/4 šálku

Ingredience

  • 1/2 šálku majonézy
  • 3 lžíce chilli omáčky ve stylu kečupu
  • 1 lžíce mleté bílé cibule
  • 1 lžička křenu
  • 1/2 lžičky worcesterové omáčky
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky soli nebo dle chuti
  • 1/4 lžičky hořčice
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře nebo dle chuti

Postup

  1. Do středně velké mísy dáme majonézu, chilli omáčku ve stylu kečupu, cibuli, křen, worcesterovou omáčku, uzenou papriku, sůl, hořčici a černý pepř a promícháme.
  2. Ochutnáme a podle potřeby přidáme buď více soli nebo pepře.

Tipy

  1. Ruský dresink se hodí především do salátů, ale použít ho můžete i při přípravě sendvičů či hamburgerů. Vhodný je také jako dip k mořským plodům nebo steakům.
  2. Ruský dresink lze skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 1 týden.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang