
Tento recept na ruský dresink vychází z lahodné kombinace majonézy a kečupu nebo chilli omáčky na rajčatové bázi. Jeho příprava je velmi snadná a nezabere vám více než 5 minut, ale podstatně zvýší chutnost všeho, k čemu ji použijete.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Počet porcí: 3/4 šálku
Ingredience
- 1/2 šálku majonézy
- 3 lžíce chilli omáčky ve stylu kečupu
- 1 lžíce mleté bílé cibule
- 1 lžička křenu
- 1/2 lžičky worcesterové omáčky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky soli nebo dle chuti
- 1/4 lžičky hořčice
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře nebo dle chuti
Postup
- Do středně velké mísy dáme majonézu, chilli omáčku ve stylu kečupu, cibuli, křen, worcesterovou omáčku, uzenou papriku, sůl, hořčici a černý pepř a promícháme.
- Ochutnáme a podle potřeby přidáme buď více soli nebo pepře.
Tipy
- Ruský dresink se hodí především do salátů, ale použít ho můžete i při přípravě sendvičů či hamburgerů. Vhodný je také jako dip k mořským plodům nebo steakům.
- Ruský dresink lze skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 1 týden.