Recept na domácí farmářský dresink

DressingyOmáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky

Připravte si farmářský dresink úplně od základu podle tohoto jednoduchého receptu. Recept na tento krémový farmářský dresink vyžaduje čerstvé bylinky a navíc chutná úžasně.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Počet porcí: 1 šálek

Ingredience

  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1/4-1/2 šálku podmáslí dle požadované konzistence
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 1 lžíce mletého čerstvého koriandru nebo kopru nebo jejich kombinace
  • 1 lžíce mleté čerstvé pažitky
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1-2 lžičky čerstvé citrónové šťávy dle chuti
  • 1/2 lžičky jemné soli
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. V míse smícháme zakysanou smetanu, 1/4 šálku podmáslí, majonézu, čerstvé bylinky, česnek, 1 lžičku citrónové šťávy, sůl a asi 5 kuliček černého pepře. Prošleháme metličkou, aby se směs spojila.
  2. Ochutnáme a přidáme dle potřeby zbývající 1/4 šálku podmáslí, obzvlášť pokud chceme více řídkou konzistenci. Přidáme též zbývající lžičku citrónové šťávy, pokud chceme dresink více kyselý.
  3. Tento dresink chutná skvěle ihned a ještě lépe po 10 ti minutovém odpočinku. Použijeme dle potřeby a zbylý dresink skladujeme přikrytý v ledničce po dobu 5-7 dní.

Tipy

  1. Nemáte-li podmáslí, tak si v nouzi vystačíte i s mlékem.
  2. Chcete-li pikantnější variantu, přidejte dle chuti nadrobno nakrájenou chilli papričku jalapeňo.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang