Tento chlebík je semínkový a paleo. Je navíc výživný a také výtečný. Existuje spousta možností a receptů. Navíc ho můžete zkusit dát od roka ochutnat i svým dětem.

Porce: 1 bochník

Čas přípravy: 10 minut

Doba na odležení: 30 minut

Doba pečení: cca 1 hodina

Ingredience:

  • 100g kešu – můžete je předem opražit
  • 100g celých mandlí loupaných – můžete je předem opražit
  • 150g dýňových semínek
  • 100g lněných semínek
  • 100g slunečnicových semínek
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 100g sezamových semínek
  • 2 lžíce chia semínek – předem namáčím ve vodě v poměru 1:5 (chia:voda)
  • 5 vajec
  • 2 lžičky soli – používám himalájskou
  • 1 lžička fenyklu
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička anýzu

Postup:

Rozemelte si kešu na mouku. Do větší mísy smíchejte dýňová, lněná, sezamová a slunečnicová semínka. Přidejte kešu mouku, celé mandle a sůl.

V hmoždíři si rozdrťte kmín s fenyklem a anýzem a přidejte do směsi. Přidejte rozšlehaná vejce, namočená chia semínka a kokosový olej a důkladně promíchejte. Nechte půl hodinky odležet.

Mezitím si předehřejte troubu na 180° (horní a dolní ohřev) a vyložte formu na chleba pečícím papírem. Po půl hodince upěchujte těsto pořádně do formy a dejte péct zhruba na hodinu.


img_5233-7894473

Chleba vydrží až 4 dny, záleží na místě, kde ho skladujete. Je dobrý i jako topinka, třeba k tataráku. Je možné také nakrájet rovnou do mrazáku na „horší“ časy. 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang