Nejlepší recept na pošírovaná vejce snadno a rychle

PřílohySnackySnídaně
posirovana-vejce-recept

Máte rádi pošírovaná vejce? S naším receptem se je naučíte připravit sami doma snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 4 minuty
  • Celkem: 9 minut

Ingredience

  • 4 velká vejce

Postup

  1. Naplňte hrnec několika centimetry vody. Zahřívejte vodu na nejvyšší stupeň, dokud nedosáhne varu, a poté snižte teplotu, dokud se voda nebude sotva vařit (sem tam se objeví pár bublinek).
  2. Vejce postupně rozklepněte jedno po druhém do malé misky nebo šálku. Položte misku blízko hladiny horké vody a opatrně vejce vsuňte do vody.
  3. Pokud chcete, přitlačte lžící některé bílky blíže ke žloutkům, aby se lépe spojily. Stejným způsobem přidejte do pánve všechna vejce, která budete pošírovat, a zachovejte mezi nimi určitý odstup.
  4. Vypněte plotnu a přikryjte pánev. Nastavte časovač na 4 minuty. V tuto chvíli by měly být bílky zcela uvařené, zatímco žloutky jsou stále tekuté.
  5. Vejce opatrně vyjměte z pánve děrovanou naběračkou a položte je na talíř k podávání.

Kategorie:

Přílohy | Snacky | Snídaně
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang