robustni-slehackova-poleva

Tato šlehačková poleva je lahodná a velmi stabilní. Nerozpouští se při pokojové teplotě jako mnoho standardních šlehačkových polev. Skvěle se hodí i jako dip k čerstvému ovoci – není příliš sladká, je tak akorát! Tento recept je vhodný pro stojanový mixér, ale hodí se jakýkoli dobrý mixér.

Ingredience

  • 1 balení (227 g) smetanového sýra se sníženým obsahem tuku, změklý
  • ½ šálku bílého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mandlového extraktu
  • 2 šálky tučné smetany

Postup

  1. Smíchejte smetanový sýr, cukr, vanilkový extrakt a mandlový extrakt v míse stojanového mixéru.
  2. Mixujte pomocí šlehacího nástavce na střední rychlost, dokud nevznikne hladký krém.
  3. Při zapnutém mixéru pomalu přilévejte hustou smetanu.
  4. Občas zastavte a seškrábněte dno mísy.
  5. Pokračujte ve šlehání, dokud smetana nedosáhne tuhého vrcholu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang