jahody-5310935

Hledáte využití pro letošní jahodovou nadílku? Co takhle dokonale sladká jahodová poleva, která se výborně bude hodit třeba k palačinkám?

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 1/3 šálku cukru krystal
  • Lžíce šťávy z poloviny citronu

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci smíchejte nakrájené jahody, 1/3 šálku cukru a 1 lžíce citronové šťávy. Zapněte plotnu na střední teplotu a za občasného míchání přiveďte k varu. Jahody pustí šťávu, aniž by bylo nutné je rozmačkat.
  2. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte 20-23 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
  3. Odstavte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Mějte na paměti, že omáčka mírně zhoustne při ochlazování a ještě více při chlazení.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang