Připravte si tento gin z trnek předem a nechte ho zrát, aby získal bohatou ovocnou chuť. Je to perfektní dárek domácí výroby.

Příprava

  • Příprava: 20-30 minut
  • Doba zrání: 2-3 měsíce
  • Obtížnost: Snadné
  • Objem: 1,5 litru

Ingredience

  • 500 g zralých trnek
  • 250 g zlatého cukru krupice
  • 1 litr ginu

Postup

  1. Trnky opláchneme a osušíme čistou utěrkou. Vidličkou z nerezové oceli nebo koktejlovou tyčinkou je propíchneme a vyklopíme do dvoulitrové skleněné nádoby nebo je rozdělíme do dvou menších sklenic.
  2. Přidáme cukr a gin a nádobu uzavřeme. Dobře protřepeme. Jednou denně po dobu sedmi dnů nádobu pořádně protřepáváme. Skleněnou nádobu skladujeme na chladném a tmavém místě a necháme ji odpočívat 2 až 3 měsíce.
  3. Plastové sítko vyložíme čtvercem mušelínu položeným nad miskou a scedíme přes něj trnkový gin. Přelijeme do čistých a suchých lahví, které uzavřeme a označíme etiketou. Nyní je trnkový gin připraven k pití, ale časem bude zrát a jeho chuť se bude zlepšovat. Takže pokud je to možné, připravte ho v jednom roce tak, abyste ho mohli pít příští rok.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang