V této jednoduché a rychlé příloze se zelí smaží s cibulí a slaninou. Je vynikající s kukuřičným chlebem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
 - Doba vaření: 10 minut
 - Celkem: 15 minut
 - Počet porcí: 6
 
Ingredience
- 3 plátky slaniny, nakrájené na třetiny
 - 1/3 šálku rostlinného oleje
 - 1 lžička soli nebo dle chuti
 - 1 lžička mletého černého pepře nebo dle chuti
 - 1 hlávka zelí, nakrájená na plátky
 - 1 bílá cibule nakrájená nadrobno
 - špetka bílého cukru
 
Postup
- Slaninu a olej dáme do velkého hrnce na střední teplotu. Osolíme a opepříme.
 - Restujeme 5-7 minut dokud nebude slanina křupavá.
 - Do hrnce přidáme zelí, cibuli a cukr. Za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud zelí nezměkne.