Recept na koktejl Bloody Mary

KoktejlyLedové nápojeNápoje
koktejl-bloody-mary-2

Připravte si koktejl Bloody Mary doma podle tohoto lahodného receptu. Tato směs Bloody Mary je vyrobena ze základních surovin. Z receptu získáte 4 koktejly.

Ingredience

  • 1 litr (4 šálky) rajčatové šťávy
  • 250 ml (1 šálek) vodky
  • 1 středně velká až velká okurka, oloupaná a zbavená semínek
  • ⅓ šálku destilovaného octa
  • 1 lžička celerového semínka
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • ½ lžičky pálivé omáčky, více podle chuti
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 2 střední stroužky česneku, prolisované nebo mleté
  • ¼ lžičky soli, nepovinně
  • Klíny citronu nebo limetky
  • Sůl, na okraje sklenic, nepovinně (případně přidejte chilli prášek)
  • Hodně ledu na podávání
  • Přílohy (vyberte si libovolné): Stonky celeru, mrkev s listovou špičkou, mini papričky, cherry rajčátka nebo zelené koktejlové olivy

Postup

  1. V mixéru smíchejte rajčatovou šťávu, vodku, okurku, ocet, celerové semínko, worcestrovou omáčku a pálivou omáčku. Pevně upevněte víko a mixujte na vysoké otáčky, dokud nebude směs zcela hladká.
  2. Ochutnejte a přidejte více pálivé omáčky pro zvýšení pálivosti (chuť bude nyní poměrně intenzivní, protože směs ještě nebyla vychlazena nad ledem).
  3. Přidejte černý pepř a česnek. Pevně upevněte víko a mixujte jen několik sekund (nebo déle, pro zcela hladkou strukturu). Ochutnejte a případně vmíchejte ¼ lžičky soli pro zvýšení celkové chuti (značky rajčatové šťávy se liší obsahem soli, takže záleží opravdu jen na vás). Odstavte.
  4. Pokud chcete sklenice posolit, přejeďte po vnějším okraji citronem nebo limetkou. Na malý talířek nasypte sůl (pokud chcete, přimíchejte do ní chilli) a mokrý okraj sklenice přejeďte po soli pod úhlem 45 stupňů. Postup opakujte se zbývajícími sklenicemi.
  5. Naplňte sklenice ledem a nalijte do nich směs Bloody Mary. Zamíchejte lžící a ozdobte klínkem citronu nebo limetky a ozdobami podle vlastního výběru.
  6. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang