Borůvkové muffiny ze špaldové mouky

Muffiny

Muffiny jsou poměrně oblíbeným dezertem už i u nás. Proč je dobré použít špaldovou mouku? Protože kromě zdraví prospěšných látek pomáhá v boji proti migréně.

Ingredience

  • 2 lžíce másla (příp. margarínu)
  • 1/3 šálku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • kůra a šťáva ze středně velkého BIO pomeranče
  • 1 jablko
  • 2 šálky špaldové celozrnné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 šálky borůvek

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 185 °C.
  2. Cukr a máslo spolu smícháme v misce, přidáme celá vejce, pomerančovou kůru a šťávu, a dobře promícháme.
  3. Jablko oloupeme, nastrouháme na jemno na struhadle a přidáme do výše uvedené směsi.
  4. Špaldovou celozrnnou mouku smícháme s kypřícím práškem, necháme chvíli odstát a zlehka smícháme se směsí.
  5. Borůvky omyjeme, přičemž dáváme pozor, abychom je nepomačkali a jemně je vmícháme do směsi.
  6. Směs vylijeme do formy na muffiny a při teplotě 170 °C je pečeme cca 25 – 30 minut.
  7. Muffiny necháme vychladnout a podáváme se šťávou z čerstvého ovoce.

Kategorie:

Muffiny

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang